Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cégautó adózás képes leírás - Cégautó.tlap.hu
részletek »

Cégautó adózás - Cégautó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: cegauto.tlap.hu » Cégautó adózás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Adófórum - cégautó

Adófórum - cégautó

A gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (köznyelven: súlyadó) tartalmazza a cégautó-adóval kapcsolatos rendelkezéseket is. A hivatkozott törvény szerint nem adóköteles az a magánszemély tulajdonában álló személygépkocsi, amelynek használatával összefüggésben a használó - költségei ellentételezésére - kizárólag az Szja tv. 7. §-a (1) bekezdésének r) pontja és 25. §-a (2) bekezdésének b) pontja szerinti költségtérítést kap.

Az útnyilvántartás szakértője

Az útnyilvántartás szakértője

'Mit nyertem a RoadRecord-dal? 1. havi 3 órát (átlag nettó órabérem): 21.000 Ft /hó 2. 9 éves benzines gépjármű cégautóadója: 11.000 Ft/hó 3. Havi 1.500 km után zsebben maradó költség NAV által jóváhagyva: 12.600 Ft /hó 4. Nyugodt perceket. Ezt nem bírtam beárazni. Már az első hónap végén nullszaldós a szolgáltatás. (Mert nem programot vettem :) ) Adjuk össze üzleti évre: 535.200 Ft /év (nettó) [ezt rontja a szervízköltség, nagylelkű leszek 150.000 Ft/év] Marad: 385.200 Ft /év [na jó ebből a tiétek: 9.300 Ft /év] Marad: 375.900 Ft /év (Ez jövőre több lesz - adó, benzinár stb.)'

Cégautó adó  célirányos vizsgálat is lehetséges

Cégautó adó célirányos vizsgálat is lehetséges

Személygépkocsi, illetve a magánszemélyek tulajdonában álló személygépkocsi - ha arra költséget számoltak el - után kell fizetni. Cégautó adót akkor is kell fizetni az arra kötelezetteknek, ha az autó rendszáma külföldi, mert az adófizetés szempontjából közömbös, hogy a személygépkocsit külföldön vagy belföldön vették nyilvántartásba, és nincs jelentősége annak sem, hogy a személygépkocsit a forgalomból kivonták.

Cégautóadó: van, ahol jobban csinálják?

Cégautóadó: van, ahol jobban csinálják?

2009. február 1-jétől Magyarországon változott a cégautóadó megfizetésének szabálya, mivel a minél többen, de kevesebb adó' elve érvényesül a korábbi kevesebben, de minél nagyobb összegű adó' alapelv helyett - legalábbis ez volt a kormányzati szándék. Hogy csinálják ezt másutt az unióban?

Így adózzunk a cégautó után

Így adózzunk a cégautó után

A nem elektromos motorral hajtott cégautók után akkor kell cégautóadót fizetni, ha azokra költséget számoltak el, mivel az eva jövő évtől nem tartalmazza a cégautó adóját, az e körbe tartozó vállalkozások sem mentesülnek a fizetése alól. Nem kell cégautóadót fizetni a megkülönböztető jelzéssel felszerelt kocsik és a halottszállító autók után sem - mondta Zara László adótanácsadó.

Tuti menü